Skip to main content

Nationale Voorleesdagen bij DNK

Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari 2022 heeft voor de 19e keer De Nationale Voorleesdagen plaatsgevonden, met als feestelijke start Het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 26 januari.
DNK nationale voorleesdagenNormaliter is het ontbijt ook bij DNK in De Nieuwe Kolk, maar gezien de coronamaatregelen zijn de ontbijtjes, verzorgd door Jumbo Assen, dit keer naar de 8 basisscholen gebracht. Ruim 400 kinderen werden digitaal voorgelezen door een Assense wijkagent uit het Prentenboek van het Jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’ van auteur Tjibbe Veldkamp. Zo kon ook in coronatijd het jaarlijkse voorleesontbijt gewoon doorgaan.
Ook na 26 januari stond DNK in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Iedereen die meer wilde weten over voorlezen of boekentips wilde ontvangen kon naar de bibliotheek gaan of deze hier online vinden.
Natuurlijk werden de Nationale Voorleesdagen ook feestelijk afgesloten. Op zaterdag 5 februari was er namelijk een online vertelvoorstelling. Nienke van den Berg en Bas Fortgens speelden ‘Apennoten – Een kis vol liedjes’, bekend van NPO Zapp. Er werd gezongen, gedanst, muziek gemaakt en natuurlijk ook verhaaltjes verteld.