Jongerenpanel druk aan het werk!

In de Bibliotheek Hoogeveen is ons enthousiaste jongerenpanel druk bezig met het organiseren van een evenement voor de Hoogeveense jeugd. Dit evenement, een boekenmarkt, met een workshop Schrijven overdag en een fanfiction-avond zal in een weekend in mei 2022 gaan plaatsvinden. 
Op de boekenmarkt kunnen jongeren met elkaar boeken ruilen, of 2de hands verkopen. Er zullen ook zitjes zijn om met je mede-leesfans te zitten en chillen!

Met de workshop Schrijven kunnen aspirant schrijvers leren hoe je nu eigenlijk aan een verhaal begint. Fanfiction, het schrijven van een nieuwe verhaallijn bij een bestaand (bekend) verhaal, zoals bijvoorbeeld Harry Potter, geeft de bezoekende jongeren de kans om samen aan een verhaal te werken. Op dit moment zijn de jongeren in groepjes bezig de drie onderdelen van het evenement in te vullen met ondersteuning van de bibliotheek. Door zelf een activiteit te organiseren, leren de panelleden waar hun talenten liggen, ontwikkelen ze talenten en doen ze ervaringen op, die ze later weer kunnen gebruiken.  

Voor deze activiteit hebben we gekozen voor een combinatie van boeken (lezen) en schrijven omdat dit twee vaardigheden zijn die elkaar versterken. We willen de bezoekende jongeren op deze manier (hernieuwd) kennis laten maken met de bibliotheek. Door ze een mooie dag te laten beleven, hopen we ze te stimuleren om vaker met plezier naar de bibliotheek te komen voor het lenen & lezen van boeken.

Het Drents Leesoffensief
is een initiatief van:

  • Bibliotheek DNK
  • Bibliotheek Emmen
  • Bibliotheek Hoogeveen
  • Biblionet Drenthe

en wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Assen en Noord-Drenthe.

© All rights reserved