Skip to main content

Ruim 170 kinderen in Emmen ontvangen een media-ontdekpakket

Kinderen van nu groeien op in een wereld vol schermen. Hoe zorg je ervoor dat in de beginjaren van kinderen een goede basis wordt gelegd qua taalontwikkeling, lezen en mediagebruik? Ruim 170 kinderen van basisschool de Dreske, Braakhekkeschool, de Meent, ’t Koppel, de Runde, de Esdoorn en de Bentetop hebben de afgelopen tijd diverse soorten media ontdekt.

Alle kleuters hebben namens Bibliotheek Emmen een media-ontdekpakket gekregen, met een prentenboek, spelmaterialen en tips voor ouders om samen met hun kind op ontdekkingstocht te gaan en te proeven aan verschillende media. Hiermee werden ze uitgedaagd om voor te lezen, te kijken, spelen en doen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. 

Op school gingen de kinderen ook aan de slag; het prentenboek wordt voorgelezen, kinderen spelen met diverse media en het thema van het pakket, ‘Fietsen maar!’, stond centraal. Een bezoek aan de plaatselijke fietsenmaker, een fiets in de klas of een verkeersplein op school. Zo wordt er een brug geslagen tussen de activiteiten op school en thuis. In een webinar, werden ouders meegenomen in de (digitale) wereld van het jonge kind. Het webinar werd gepresenteerd door Denise Bontje, taalkundige en expert op het gebied van media en kinderen. 

De media-ontdekpakketten voor school en thuis zijn mede mogelijk gemaakt door een stimuleringsregeling van de Koninklijke Bibliotheek en een donatie van de Rabobank. Dit project maakt onderdeel uit van het project Gezinsaanpak in de Monden, voor de voor- en vroegschoolse periode.

 Schermafbeelding 2022 05 24 om 08.50.48