Skip to main content

Hannelore Gorter knap derde in landelijke voorleeswedstrijd PABO's

Winnaars PABO voorleeswedstrijd

Hannelore Gorter (PABO Eekhorst te Assen) is woensdagavond 1 juni als derde geëindigd op het podium van de landelijke voorleeswedstrijd PABO’s. Een knappe prestatie!

Laurens Schulting uit Groningen heeft in Theater Kikker in Utrecht de 9e landelijke finale van De Pabo Voorleeswedstrijd gewonnen. Hiermee mag Laurens Schulting van NHL Stenden Pabo in Groningen zich de Nationale Pabo Voorleeskampioen van 2022 noemen.

Laurens las voor uit het boek De reis van Syntax Bosselman van Arend van Dam. De jury prees Laurens om zijn rustige manier van voorlezen. “Laurens las rustig en inlevend voor. Hij maakte geen grote gebaren maar bracht juist subtiele details aan”, aldus de jury. Jildou op de Hoek van de NHL Stenden Hogeschool uit Friesland werd tweede.

De jury bestond uit Hubert Slings (Directeur van Stichting entoen.nu), Angela Esajas (leraar van het jaar 2021) en Lucinda Vos (auteur). De presentatie was in handen van Luc Elson, onder meer bekend van regionale televisie. Het pauzeprogramma werd verzorgd door cabaretier en stand-up comedian Roel C. Verburg.

De Pabo Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek en Stichting entoen.nu. Voor pabostudenten is het belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan jeugdliteratuur en voorleesvaardigheden. Een pabostudent die zelf plezier heeft in voorlezen en het boekenaanbod kent, is later van onschatbare waarde voor zijn of haar leerlingen. De Pabo Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Kijk voor meer informatie op de website www.pabovoorleeswedstrijd.nl.

Deze landelijke finale is georganiseerd door Cubiss in opdracht van Stichting Lezen. De Pabo Voorleeswedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen.