Skip to main content

Winnaar Read2Me! komt uit Noord-Brabant en verslaat daarmee Esther Afman uit Drenthe

Voor het achtste jaar werd Read2Me! georganiseerd; dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. In een spannende landelijke finale streed de Drentse voorleeskampioen Esther Afman tegen 10 andere finalisten om de titel Brugklas Voorleeskampioen 2022.

Op zaterdag 4 juni j.l. werd Daan Schuurmans van het Carolus Boromeuscollege in Helmond, Noord-Brabant, in Podium Hoge Woerd in De Meern door de vakjury uitgekozen tot winnaar van de landelijke finale Read2Me! Hij las voor uit het boek De Tunnelvan Anna Woltz. Daan heeft daarmee de scholieren van in totaal 1.130 brugklassen van verschillende scholen achter zich gelaten. Deze brugklassers hebben het in de afgelopen maanden tegen elkaar opgenomen tijdens lokale, regionale en provinciale voorrondes.

De publieksprijs ging dit jaar ook naar Daan. De jury zegt over Daan; “hij is een echte leesambassadeur, het plezier is duidelijk merkbaar tijdens het voorlezen.”

Met de voorleeswedstrijd Read2Me! laat Stichting Lezen zien dat lezen niet alleen belangrijk, maar ook heel leuk is. De wedstrijd werd beoordeeld door een vakkundige jury, waarin auteur Maren Stoffels, bekend van de boeken Escape Roomen Fright Night, Ismail Aghzanay (docent van het jaar 2021) en Jennifer Hofstede (coördinator Leesbevordering- de Schrijverscentrale), zitting hadden. De presentatie van deze spannende finale lag in handen van Luc Elson.

De dag voorafgaand aan de landelijke finale sprak RTV Drenthe nog met de Drentse voorleeskampioen, Esther Afman. Zij is leerling op Volta Midden Drenthe.