Skip to main content

Inspiratieavond Nationale Voorleesdagen 2022

In het kader van de Nationale Voorleesdagen 2022 is er door Biblionet Drenthe en de Drentse bibliotheken een inspiratieavond verzorgd. In totaal waren er 160 pedagogisch medewerkers en leerkrachten onderbouw basisonderwijs aanwezig. Tijdens deze avond lag de focus vooral op het nog meer stimuleren van voorlezen bij jonge kinderen (0 tot 6 jaar) die nog niet zelf kunnen lezen. 


Schrijver en illustrator van Maar eerst ving ik een monsterHet prentenboek van het jaar 2022; Maar eerst ving ik een monster, geschreven door Tjibbe Veldkamp en geïllustreerd door Kees de Boer stond tijdens de webinar centraal. De auteurs waren live aanwezig en gaven ideeën om met het prentenboek aan de slag te gaan. Ook is er aandacht besteed aan de boeken uit de Prentenboek Top 10. Het boek Vos gaat een stukje rijden van Susanne Strasser is daarbij extra uitgelicht. Dit prentenboek is namelijk meer geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.


Door zelf voor te lezen, suggesties voor in de lessen te bieden en natuurlijk de kennismaking met de auteurs van het boek Maar eerst ving ik een monster, wilden we de deelnemers genoeg inspiratie meegeven om zelf aan de slag te gaan. 

De avond werd als leerzaam en leuk ervaren en deelnemers vonden de tips bruikbaar. Daarnaast gaven de deelnemers ook aan om weer aan een webinar als deze deel te willen nemen.
Coverafbeelding van Maar eerst ving ik een monster

Alle materialen om aan de slag te gaan kun je hier downloaden.