Bijeenkomst 'Rijke teksten' op 8 juni: geef jij het leesonderwijs een boost?

Geef jij het leesonderwijs een boost?
Onderzoeken wijzen uit: Nederlandse kinderen houden minder van lezen dan hun leeftijdsgenoten in andere landen. Hoog tijd om daar verandering in aan te brengen! Tijdens de bijeenkomst Rijke teksten maken rijke lezers bij DNK in Assen op 8 juni, leer jij meer over hoe jij werk kunt maken van leesplezier met de juiste teksten. Natuurlijk komen zowel de theoretische achtergronden als de praktijk aan bod.

Boek Rijke Taal afbeelding

Lezing met Erna van Koeven
Drs. Erna van Koeven is bekend van het boek Rijke Taal. Deze hoofddocent Educatie aan Hogeschool Windesheim weet alles over het taal- en leesonderwijs. Tijdens de bijeenkomst neemt ze jou mee in het werken met rijke teksten. Haar doel? Kinderen met plezier laten kijken en lezen dankzij een rijke en gevarieerde inhoud.

 

Presentatie over themacollecties bestaande uit rijke teksten
Studenten van NHL Stenden Pabo Assen ontwikkelen een lesarrangement dat gericht is op themacollecties rond multiperspectivische thema’s, wat DNK zal aanbieden aan het onderwijs. Hiermee kun je als leerkracht het taal- en leesonderwijs gevarieerd inrichten met rijke teksten. Tijdens de presentatie informeren we je graag over het proces, de stand van zaken en de plannen voor de toekomst.

Programma 

De bijeenkomst op woensdagmiddag 8 juni begint om 15.00 uur met een inloop. De inloop biedt jou de mogelijkheid om collega’s uit heel Drenthe te ontmoeten of om juist met die ene (oud-)collega eens bij te praten. Rond 15.30 uur begint het programma. Na de afsluiting om 17.00 uur kun je onder het genot van een hapje en een drankje met collega’s napraten over het thema.

Drents Leesoffensief
Rijke teksten maken rijke lezers is een initiatief van het Drents Leesoffensief waar alle bibliotheken in Drenthe aan meedoen. Samen zetten we ons in voor een sterke leescultuur vol leesplezier.

Meld je aan
Ben je erbij? De bijeenkomst in de Van Gorcum Zaal in De Nieuwe Kolk is gratis. Meld je aan door voor 1 juni een e-mail te sturen naar educatie@dnk.nl.

Meer lezen

Het Drents Leesoffensief
is een initiatief van:

  • Bibliotheek DNK
  • Bibliotheek Emmen
  • Bibliotheek Hoogeveen
  • Biblionet Drenthe

en wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Assen en Noord-Drenthe.

© All rights reserved